headerafbeelding Home

7 mei Vogelschieten

{ Geplaatst op 29-04-2017 }

Op zondag 7 mei is weer het traditionele Vogelschieten van de Belfeldse Broederschap. Tijdens deze schietwedstrijd, die altijd op de eerste zondag van mei wordt gehouden, wordt bepaald wie de nieuwe koning van 2017 wordt. Rond de klok van 13.30 uur vertrekt de stoet vanaf hotel-café Juliana naar het schietterrein aan de Bolenbergweg. Voor de muzikale omlijsting zorgen blaoskapel de ‘Hölter Brök’ en Harmonie Kunst na Arbeid.
 
Bij aankomst op het schietterrein wordt de huidige koning ontdaan van het koningszilver waarna de wedstrijd start om de nieuwe koningseer. De schutter die hierbij de laatste stukken van een houten vogel afschiet valt deze eer te beurt. Na de huldiging wordt hij in een korte optocht voorgesteld aan Belfeld. Aansluitend is in ons verenigingslokaal Urbanushaof een gezellig samenzijn.
 
Dit jaar wordt voorafgaand aan de schietwedstrijd Hay Smeets vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap onderscheiden met de OLS medaille.
Verder is er voor de kinderen bij goed weer een springkussen aanwezig.

4 mei Dodenherdenking

{ Geplaatst op 27-04-2017 }

Op 4 mei neemt de Broederschap deel aan de jaarlijkse Dodenherdenking.
Om 19.45 uur zal de schutterij present zijn bij het monument dat is geplaatst in het Burg. Harbersplantsoen nabij de kerk in Belfeld.

Tweede Paasdag opening schuttersseizoen

{ Geplaatst op 14-04-2017 }

Op tweede Paasdag begint voor de Belfeldse Broederschap het officiele schietseizoen. Vanaf 15.00 uur zijn de leden, hun partners en kinderen uitgenodigd om bij deze traditionele start aanwezig.

Grote voorjaarsschoonmaak.

{ Geplaatst op 18-03-2017 }

Vandaag hebben een kleine 20 tal leden de grote voorjaarsschoonmaak gehouden. Het terrein is daarmee weer op orde.
Het verenigingsgebouw heeft echter ook onderhoud nodig en daarom is er een eerste poetsbeurt geweest. Voordat de schietwedstrijden plaatsvinden staan nog verdere schoonmaakactiviteiten op de agenda. Ook zal een vervolg worden gemaakt met de noodzakelijke verfwerkzaamheden.

Nummer 4 tijdens Bondsfeesten

{ Geplaatst op 18-03-2017 }

Broederschap St. urbanus Belfeld is lid van de schuttersbond Juliana. Deze bond organiseert elk kaar 3 schuttersfeesten waaraan 20 verenigingen deel nemen. Uiteraard is schieten het belangrijkste onderdeel. Er zijn echter ook vele andere activiteiten te bekijken zoals de grote historische optocht en vendel- en muziekwedstrijden.
De Bondsfeesten worden in 2017 gehouden in Reuver, Grubbenvorst en Beringe. Wij nemen met nummer 4 deel aan de activiteiten.

|| Bekijk oudere artikelen »»