headerafbeelding Home > Pagina 2

Jo Peeters Koning 2018

{ Geplaatst op 07-05-2018 }

Gisteren op een stralende zonnige dag is het Jo Peeters voor de tweede keer op rij (derde keer in totaal) gelukt om koning van de Broederschap te worden. Onder grote publieke belangstelling werden de eerste schoten gedaan door de burgemeester en pastoor, gevold door de oude koning (en wat we toen nog niet wisten ook de nieuwe). In totaal hadden 27 schutters op een taaie vogel 188 schoten nodig om deze naar beneden te halen. Tijdens de schietwedstrijden verzorgde blaoskapel de Hölter Brök de muziek. Jo zal tijdens de optochten vergezeld worden door zijn vrouw Lientje en de koningsknechten Thijs Coppes en Hans op het Veld.
Voordat het schieten begon werden eerst een drietal jubilarissen van de schutterij gehuldigd. Ben Melis en Jos Hoezen zijn 25 jaar lid, Jan Ummenthum 40 jaar. Ook werden Pieter Goossens en Paul Gitmans in het zonnetje gezet. Beide leden van harmonie Kunst na Arbeid hebben maar liefst 60 jaar onafgebroken deelgenomen aan de muzikale stoet.

4 mei Dodenherdenking

{ Geplaatst op 02-05-2018 }

Op 4 mei begint om 19.45 uur de Dodenherdenking op het Burgemeester Harbers plantsoen aan de Irenelaan te Belfeld. Net als voorafgaande jaren zal de schutterij weer aanwezig zijn bij deze nationale herdenking. Dit jaar zal de Broederschap ook het leggen van de krans bij het monument voor zijn rekening nemen.

Vogelschieten 6 mei

{ Geplaatst op 02-05-2018 }

Op de eerste zondag van mei, dit jaar dus 6 mei, is traditioneel het Vogelschieten van Broederschap St. Urbanus. Voordat de wedstrijd begint vertrekt om 13.30 uur een stoet van schutters vanaf hotel-café Juliana, via de Hamar, naar het schietterrein aan de Bolenbergweg. Bij de Hamar zal burgemeester Scholten aansluiten in de stoet. Voor de muzikale omlijsting tijdens de optocht zorgen Harmonie Kunst na Arbeid en blaoskapel de ‘Hölter Brök’.
 
Bij aankomst op het schietterrein wordt de huidige koning ontdaan van het koningszilver waarna de wedstrijd start om de nieuwe koningseer. Tijdens de koningsstrijd zorgt de ‘Hölter Brök’ voor muzikale ondersteuning. Als de nieuwe koning bekend is wordt hem tijdens een korte ceremonie het zilver omgehangen en wordt een toost uitgebracht. Aansluitend is in ons verenigingslokaal Urbanushaof een gezellig samenzijn.
 
Dit jaar worden, voorafgaand aan de schietwedstrijd, Ben Melis en Jos Hoezen vanwege hun 25-jarig lidmaatschap en voorzitter Jan Ummenthum vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap onderscheiden met de bijbehorende OLS medaille. Ook zullen we 2 leden van de harmonie, Pieter Goossens en Paul Gitmans, in het zonnetje zetten omdat ze al 60 jaar met de harmonie van de partij zijn.

Uit de oude doos

{ Geplaatst op 12-04-2018 }

Een lid van onze vereniging kwam tijdens de voorjaarsschoonmaak een aantal oude foto's tegen. De meeste zijn gemaakt tijdens een Vogelschieten of een Bondsfeest bij de Crieemer, later het toenmalige cafe de Boer. Voordat we onze eigen schietaccommodatie hadden stond de schietboom namelijk achter dit cafe gelegen aan de Bolenbergweg. Gezien de (provisorische) feesttent op de achtergrond, de personen in andere uniformen en het schieten met meerdere buksen, denken we aan een Bondsfeest. Het is echter niet duidelijk.

Schietseizoen 2018 officieel begonnen

{ Geplaatst op 03-04-2018 }

Gisteren is op tweede Paasdag het nieuwe schuttersseizoen van Broederschap St. Urbanus Belfeld van start gegaan. Traditioneel is er dan een eiertip waarbij natuurlijk naar eieren gezocht kan worden door de aanwezige kinderen.
Ongeveer 50 leden, partners en kinderen waren op deze gezellige middag die om 15.00 uur begon aanwezig.

«« Bekijk recentere artikelen || || Bekijk oudere artikelen »»